технологія декупажа пасхальних яєць

1. Зваріть яйця круто.

2. Приготуйте желатиновий клей. Для цього залийте желатин водою в пропорціях, зазначених на конкретній упаковці желатину, і розмочити. Процідіть його через ситечко і видаліть зайву рідину. Нагрійте желатин і почекайте, поки розчиняться гранули.

3. Виберете серветки з красивими кольоровими малюнками. В якості фону краще виглядають білі яйця, хоча все залежить від кольору серветки.

4. Відокремте верхній шар серветки і виріжете вподобаний фрагмент.

5. Прикладіть картинку до шкаралупи. Поверх малюнка нанесіть желатиновий клей від центру до країв.

А є ще такий спосіб:

1. Перш за все, підготуйте «клей»: для цього акуратно відокремте білок від жовтка, розбивши сире яйце. Ми скористаємося білком, як абсолютно натуральним клею, і наші великодні яйця залишаться їстівними. Його потрібно гарненько розмішати.

2. Підготуємо достатню кількість елементів прикраси, вирізавши попередньо з серветок красиві квіти, листочки, звірятка і т.п. Якщо їх буде багато, нам буде легше скласти гармонійну композицію. Виріжемо і розкладемо на столі по одній, щоб було зручно брати.

3. Наносимо пензлем наш білковий клей і відразу ж прикладаємо елемент декору із серветки. Акуратно розгладжуємо складочки, щоб картинка лягала рівно і повторила форму яйця. І після цього беремо ще клею на пензлик і наносимо поверх приклеєною картинки. Наче наносимо лакове покриття.

Залишилося просушити наші великодні шедеври. Це зручно зробити встромивши в шматочок поролону кілька зубочисток.








Немає коментарів:

Дописати коментар